sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Lasten aitous ja työn monipuolisuus innostavat seurakunnan töihin


 

Lasten aitous ja työn monipuolisuus innostavat seurakunnan töihin

 

Johanna, 21, suorittaa opiskeluunsa liittyvää työssäoppimisjaksoa Hämeenkyrön seurakunnan varhaiskasvatuksessa 10.10.-18.11. Tällöin voit tavata Johannan esimerkiksi avoimessa päiväkerhossa tai tuodessasi lapsiasi päiväkerhoon. Mitä ja missä opiskelet, Johanna?

- Opiskelen Turun kristillisessä opistossa lapsi- ja perhetyön perustutkintoa, eli tulen valmistumaan lastenohjaajaksi. Koulutus on kolmivuotinen, ja itse opiskelen nyt toista vuotta. Olen aina asunut Hämeenkyrössä, joten vähän isompaan paikkaan opiskelemaan lähteminen tuntui aluksi vähän hurjalta.


Lapsi- ja perhetyön perustutkinto antaa pätevyyden työskennellä monenlaisissa ympäristöissä, päiväkodista koululaisten aamu- ja iltapäiväkerhoihin. Millainen työ tai työympäristö sinua erityisesti kiinnostaa?

- Itseäni kiinnostavat eniten seurakunta sekä perhetyön kentät. Seurakunnassa lastenohjaajalla saattaa olla useita eri työmuotoja, joista eniten minua kiinnostavat päiväkerhot, perhekerhot sekä mahdolliset muskarit. Pidän myös siitä, että työ on monella tavalla vaihtelevaa; työmuoto, työpiste jne voivat vaihdella viikon aikana useasti.


 Millaisia haasteita tai tavoitteita Johannalla on työssäoppimisen jaksolle?

-Aina voi oppia uutta ja kaikessa voi kehittyä. Pidän kovasti ihmisten kohtaamisesta, mutta niin sanotusti aloitteen tekeminen etenkin uusien ihmisten kanssa on minulle vähän hankalampaa. Juttelen kyllä, jos minulle tullaan juttelemaan!


Mikä on parasta lasten ja perheiden kanssa työskentelyssä? 

-Ihmisten kohtaaminen, lasten aitous.


Meillä on ilo saada Johanna mukaan joukkoon, sillä oppimisen into tarttuu, ja hän tuo opinnoista työhön mukanaan  varhaiskasvatuksen uusimpia tuulia. Tervetuloa Johanna :)

 ---

Tämän ikkunan seurakuntaan avasivat Minttumaria ja Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!