maanantai 3. lokakuuta 2016

Seurakunnassa toimimiseen ei ole ikärajaa

 
Mikkelinpäivänä Hämeenkyrön kirkossa tehtiin positiivista historiaa. Ensimmäistä kertaa Hämeenkyrön seurakunnassa ehtoollisavustajina toimivat lapset. Kun päivän evankeliumissa opetuslapset vielä kyselivät, kuka on Taivasten valtakunnassa suurin, jätti tämä messu mietittävää monien mieleen. Onko seurakunnassa toimimiseen ikärajaa? Jos Jeesus esimerkillään ja sanoillaan nosti lapsen esimerkiksi, mitä meidän siitä pitäisi ajatella?
 

Tässä ohjeistetaan ehtoollisavustajaa tärkeään tehtäväänsä.
 

 Ehtoollisavustajien näkyvä tehtävä oli kantaa koria jossa olivat ehtoollisleivät. Mutta oliko tehtävän tärkein osuus kuitenkin se, mitä tapahtui näkymättömissä, meidän mielessämme? Seurakunnassa toimimiseen ei ole ikärajaa, jokaiselle on paikka. Tehtäviä on monenlaisia. Vain osa niistä on sellaisia, jotka voimme nähdä silmillämme.

Henna-Riikka puhui saarnassaan pienestä leppäkertusta, joka etsi omaa paikkaansa. Se löytyi, ja vaikka tehtävä ei ollutkaan sellainen, jota leppäkerttu oli ensin ajatellut, se oli yhtä tärkeä tehtävä kuin muutkin. Kaikkia töitä ei tehdä voimalla. Pienikin on tärkeä.

Ehtoollisavustajat
 


Ehtoollisavustajan tehtävä oli kantaa ehtoollisleipäkoria. Pappi jakoi ehtoollisen.


Oikealla kuvassa on Mari, joka on toiminut syyskuusta alkaen seurakunnan varhaiskasvatuksen pappina Anun siirtyessä diakonian papiksi.
Mikkelinpäivä on enkelien päivä.
 
Etsitkö sinä omaa, sinulle sopivaa paikkaa toimia seurakunnassa? Lue lisää tästä linkistä.Tämän ikkunan seurakunnan elämään avasi Minttumaria Ukkonen, seurakunnan lastenohjaaja

________________________

Päivän evankeliumi, Matteuksen evankeliumi 18: 1-10

 

Kuka on suurin?

 
Kohta sen jälkeen opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja kysyivät:
"Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?"
Silloin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen ja sanoi:
"Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. Se, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, on suurin taivasten valtakunnassa. Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, se ottaa luokseen minut. Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.
 

Viettelykset

 
"Voi tätä maailmaa ja sen viettelyksiä! Viettelysten täytyy kyllä tulla, mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta ne tulevat! Jos kätesi tai jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan parempi, että käsipuolena tai jalkapuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat kädet ja jalat tallella heitetään ikuiseen tuleen.   Ja jos silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä menemään. Onhan parempi, että silmäpuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään helvetin tuleen.
 
"Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen Isäni kasvoja. Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan.
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!