tiistai 8. marraskuuta 2016

Läsnä oleminen vaikuttaa - opiskelijana arvokkaassa työssä

 

Seurakunnan varhaiskasvatuksen tiimissä on taas uusia tuulia, kun saimme muutamaksi viikoksi joukkoomme toisenkin opiskelijan. Voit tavata hänet esimerkiksi avoimessa perhekerhossa tai tuodessasi lastasi päiväkerhoon. Tervetuloa Aliisa!Aliisa K, 20v, opiskelee opiskelee Turun ammattikorkeakoulussa toista vuotta sosionomiksi (koulutus kestää 3,5 vuotta). Hän suuntautuu varhaiskasvatukseen, jolloin saa myös lastentarhanopettajan pätevyyden. Aliisa on kotoisin Hämeenkyröstä, joten hän on monelle valmiiksi tuttu.

Mistä toivot tulevaisuudessa saavasi työpaikan, miksi?

- Enpä ole vielä kauheasti miettinyt, mistä haluaisin työpaikan, pääasia että saisi työskennellä ihmisten kanssa ja mieluiten lasten kanssa. Olen aina tykännyt olla mukana (tetissä, sijaistamassa, harjoittelussa) seurakunnan kerhoissa (olisi varmaan aika mahtava työpaikka, mutta sosionomi koulutus ei tuo opetukseen kristillistä pohjaa). Jotenkin päiväkoti työpaikkana tuntuisi tällä hetkellä vieraalta, koska sellaisesta ei ole vielä kokemusta, mutta jokin harjoitteluistani tulee todennäköisesti kohdentumaan myös päiväkotiin, joten voi olla hyvin mahdollista, että siellä tulen työskentelemään tulevaisuudessa. Onneksi vielä ei tarvitse päättää, ja sosionomina voi työskennellä monessa eri paikassa, mikä on loistava juttu.

Millaisin ajatuksin olet aloittanut harjoittelun seurakunnassa? 
Jos haluat, voit kertoa onko sinulla jotain tavoitteita harjoittelun ajalle tai onko joku asia mikä harjoittelussa jännittää/mietityttää.

-Tulin harjoitteluun todella innoissani ja olin odottanut sitä jo kauan Haluan oppia mahdollisimman paljon ja käytännössä asioita oppii aina paljon paremmin kuin luennolla istuen ja kuunnellen. Itse haluan lisää kokemusta eri ryhmissä toimimisesta sekä myös ryhmien ohjaamisestakin. Toivon myös saavani lisää uskallusta ja oma-aloitteisuutta uusien tilanteiden kohtaamiseen (myöskin ohjaustilanteisiin) sekä uusien ihmisten tapaamiseen, vaikka tutustunkin oikein mielelläni aina uusiin ihmisiin. Joissakin tilanteissa voin olla vähän "hitaasti lämpenevä", joten se on ehkä vähän mietityttävä asia. Muuten avoimella ja hyvällä mielellä suhtaudun tähän harjoitteluun, ja toivon voivani antaa itsestäni hyvän/miellyttävän kuvan kaikille, joiden kanssa tulen toiminaan. Seurakunnasta työpaikkana on jo vähän kokemusta joten uskon, että työskenteleminen siellä tulee menemään sujuvasti ja mukavasti.

Miksi halusit seurakuntaan harjoitteluun?

-Tetissä ja sijaisena sekä vapaaehtoisena toimiessa ehti jo kovin kiintyä seurakunnan kerhoihin ja päätin jo ennen kuin koulu alkoi että tänne sitten tulen tekemään harjoitteluni! Kerhoissa oli ja on aina hyvä olla (hyvä ilmapiiri ja on jo ehtinyt kertyä paljon hyviä muistojakin.) Seurakunnan tekemä työ on arvokasta ja on hienoa olla siinä mukana.

Mikä on parasta lasten ja perheiden kanssa työskentelyssä? 

Ihan pienestä pitäen olen tykännyt lapsista ja nyt tuntuu todella omalta työskennellä juuri lasten kanssa. Parasta lasten ja perheiden kanssa työskentelyssä on varmasti uusien ihmisten kohtaaminen ja se että saa olla läsnä siinä hetkessä ja vaikuttaa. Lasten leikkiä ja uusia oivalluksia on niin mahtavaa seurata ja he innostuvat uusista asioista niin helposti.

__________________

Tämän ikkunan seurakuntaan avasivat  sosionomiopiskelija Aliisa ja lastenohjaaja Minttumaria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!