maanantai 7. marraskuuta 2016

Täältä tullaan! - tulevaa tähyämässä

Yhdessä kohti päämäärää

Vesajärjen kultaisen iän kerhon 40-vuotisjuhlassa 25.10.2016 muisteltiin menneitä ja tähyttiin tulevaan.


Särkijärven leirikeskuksessa vietettiin lokakuun lopulla juhlaa. Vesajärven kultaisen iän kerho on kokoontunut jo neljä kokonaista vuosikymmentä. Se on edelleen aktiivinen, ja mukana on myös ilahduttavan paljon miehiä, mitä ei voi sanoa kaikista seurakunnan kokoontumisista. Kerho on siitäkin poikkeuksellinen, että vaikka se on seurakunnan kerho, kyläläiset itse pitävät kerhoa toiminnassa.
Rajalan Maija, joka aikoinaan diakonissana toimiessaan perusti kerhon, ei päässyt itse mukaan juhlaan, mutta lähetti juhlijoille terveisiä puhelimitse. Hän pyysi kertomaan kerholaisille: "On hienoa että pidätte niin hyvää huolta kerhosta ja toisistanne." Kerholaiset ovat edelleen aktiivisia ja järjestivät juhlaankin itse ohjelmaa. "Tuohon kerhoon on mukava mennä, siellä virkistyy itsekin", kertoo Hämeenkyrön seurakunnassa nykyisin diakoniatyötä tekevä Johanna Graffe.

Juhlat aloitettiin yhteisellä aterialla. Sitten lausuttiin runoja, laulettiin ja muisteltiin menneitä vuosia. Entisistä kerhon vetäjistä mukana olivat Tenho Korhonen ja Hannu Lehtipuu.
Hannu Lehtipuu oli tuonut mukanaa erikoisen kävelykepin, jonka on saanut joskus lahjaksi Vesajärveltä. Kävelykepissä on kiinni kissansilmä-heijastin taaksepäin osoittamassa, ja kilikello jota voi soittaa. Hän piti siitä koskettavan puheen. Kissansilmä-heijastin muistuttaa siitä, että katsoessamme elämäntiellä taaksepäin, näemme paljon rikkata muistoja, jo perille päässeitä rakkaita ystäviä kerhovuosilta ja seurakuntavuosilta. Ja kun katsomme eteenpäin, tähyämme tulevaan, voimme soittaa iloisesti kilikelloa; täältä tullaan! Hannu muistutti siitä että pitäisimme kaikki huolta elämän tärkeimmästä asiasta, uskosta. Nyt olemme elämän tiellä, pysytään sillä loppuun asti ja pääsemme perille.

____

Tämän ikkunan seurakuntaan avasivat Minttumaria Ukkonen ja diakoniatyöntekijä Johanna Graeffe


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!